Ново поколение електронни учебници за подготовка вкъщи
Ново поколение електронни учебници за подготовка вкъщи / sxc.hu
Ново поколение електронни учебници за подготовка вкъщи
67556
Ново поколение електронни учебници за подготовка вкъщи
  • Ново поколение електронни учебници за подготовка вкъщи

Ново поколение електронни учебници по всички предмети, с които децата в 1-ви и 2-ри клас могат да се подготвят вкъщи, представиха от издателство "Просвета". Онлайн версиите на учебниците отговарят на хартиената, но не са просто сканирани. Според главния редактор на издателството Кина Андреева досега електронните учебници са били предназначени предимно за работа в клас.

Сега учениците от 1-ри и 2-ри клас ще могат да се подготвят и да упражняват уроците си и у дома. В електронните издания са включени занимателни игри, аудио и видео файлове, интерактивни упражнения и задачи, тестове и анимирани схеми, което прави запомнянето на материала много по-лесно, заяви Андреева.

Учебниците за 1-ри и 2-ри клас вече са активни, а до януари 2014 година се очаква да са готови и версиите на учебниците по всички предмети до 7-ми клас. "Много усилено работим по учебниците за 5-ти, 6-ти и 7-ми клас, за 3-ти и 4-ти. До Нова година ще бъдат готови учебниците за 5-ти, 6-ти и 7-ми клас, а до февруари ще излязат учебниците за 3-ти и 4-ти клас по всички предмети", обясни Кина Андреева.

Учебниците могат да бъдат купени от сайта e-uchebnik.bg срещу 4,80 лева годишен абонамент за всеки предмет. Онлайн изданията са безплатни за учителите, които преподават по учебниците на издателството.

Ново поколение електронни учебници за подготовка вкъщи
netinfo