Нови атракции за туристите на Царевец
Нови атракции за туристите на Царевец / снимка: DarikNews.bg, Велико Търново

Нови атракции посрещат туристите във великотърновската крепост Царевец. Те могат да изпробват точния си мерник при стрелба с лък, арбалет или копие.

Средновековните оръжия са на разположение на посетителите от вчера, когато стартира и Летният оперен фестивал „Сцена на вековете". Мишените за стрелбите са разположени под двореца на Царевец в посока Лобната скала.

Оръжията - лъкове, къси копия и арбалети, са реплики на оригинални образци от българското средновековие. Тетивата на лъка могат да опъват жени и деца, за които е изработено специално оръжие. Улучилите мишената няколко пъти получават специален сертификат с восъчен печат. Цената на атракцията е 5 лева и ще е активна до октомври в работното време на Архитектурно-музеен резерват „Царевец" от 8,00 до 19,00 часа.

За следващия туристически сезон ще бъде подготвена още една атракция на историческата крепост - шатра със средновековни костюми и триизмерен фон за снимки. Тогава на средновековното стрелбище ще се провеждат и турнири по стрелба.