/ netinfo
Най-голяма е преднината сред най-младата и труднодостъпна аудитория на възраст 18-34 години
През февруари активното население на България на възраст 18-49 години отново избра NOVA с 23% по-висок среднодневен дял от втората по гледаемост телевизия. Най-висок е делът при Жени 25-54 години, а най-голяма е преднината сред зрителите на възраст 18-34.

дял от зрителите
netinfo

Култовото шоу "Като две капки вода" започна своя шести сезон с изключителен успех, с почти двойно по-голям дял сред активното население (18-49 г.) от bTV по същото време. Над 30% от същата аудитория избраха пети сезон и новите герои на хитовия български сериал "Откраднат живот: Критична точка". В първите два епизода на премиерния формат „Hell's Kitchen България“ главното действащо лице шеф Виктор Ангелов и претендентите за най-добър готвач привлякоха над една трета от активното население (18-49 г.). В петъчните вечери интересът на активното население (18-49 г.) към втория сезон на уникалното за България документално риалити "Шеф под прикритие" е с 45% по-голям в сравнение с този към втората по предпочитание телевизия по същото време.

дял от зрителите
netinfo

Около 20% от активното население проследява с интерес "Господари на ефира" в началото и в края на праймтайма. Популярната телевизионна игра "Семейни войни" постига с 16% по-висок дял от поредицата на bTV "Скъпи наследници" сред активното население, а риалити сериалът "София - Ден и Нощ", който се излъчва без прекъсване от есента на 2015 година, привлича над два пъти повече активни зрители от съдържанието на втората по гледаемост телевизия по същото време.

дял от зрителите
netinfo

Резултатите и на сутрешния блок „Здравей, България“ показват, че повече от една трета от активното население (18-49 г.) го предпочитат пред „Тази сутрин“, като преднината за NOVA е 38%. През уикенда същата аудитория отново избира NOVA, за да се информира за най-актуалното и любопитното от седмицата чрез „Събуди се“, а делът на предаването е с 53% по-висок от този на „Тази събота и неделя“ на bTV.