ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова броудкастинг груп и фондация Reach for Change навлезе във финалната си фаза - гласуването за финалистите.

Фондация „Заслушай се", Сдружение „Ре-акт", Фондация "Здраве и социално развитие", Сдружение "Онкоболни и приятели" (Бургас), Спортен клуб "Twisted Jiu Jitsu" са петимата финалисти, които продължават в третия и най-важен етап на ПРОМЯНАТА 2015.

До 24 ноември всеки може да подкрепи избрания от него предприемач чрез онлайн гласуване на сайта на инициативата: http://novatv.bg/gamechangers.

Фондация „Здраве и социално развитие" HESED

Представяме ви Елена, която вижда ПРОМЯНАТА в ранното детско развитие на деца от ромски произход.

Коя е Елена?

Елена е член на един млад и амбициозен екип от психолози, социални работници, педагози и медици, които всеки ден виждат стотици хиляди "скрити" деца в ромските квартали - с голям потенциал като всички деца, но и с много ограничени възможности за развитие. Съдбата им е да се завъртят в порочния кръг на бедност и изолация на своите родители, с всички съпътстващи ги проблеми.

Екипът на Елена вече знае как може да се приложи ефективна програма, която да разкъса порочния кръг. Защото тези деца могат да станат специалистите, от които всички ние ще имаме потребност много скоро. Те могат да имат успешна реализация, а страната ни - по-добро бъдеще.

Идеята на екипа

ПРОМЯНАТА е в намирането на най-ефективния подход за интеграция на ромската общност - чрез изграждане на родителска компетентност, ранно детско развитие и необходимите социални умения у подрастващите. Ако моделът за интегрирано развитие за деца до 18 г. и техните родители се разпространи успешно в болшинството от ромските общности, само за едно поколение ще имаме най-мащабната социална трансформация и гаранция за успешно бъдеще за страната ни.