В зала 1 на НДК се проведе концерт-спектакъла „Празника на доброто“. Той се организира от Държавна агенция за закрила на детето.
В зала 1 на НДК се проведе концерт-спектакъла „Празника на доброто“. Той се организира от Държавна агенция за закрила на детето. / БГНЕС
Нека всяко дете да има дом и семейство, да расте в мир, да бъде обичано и да може да развие своите възможности. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на спектакъла-концерт "Празник на доброто", съобщават от пресслужбата на парламента.

Инициативата, която се проведе в Деня на християнското семейство, бе част от кампанията за отбелязване на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Мария Габриел ще се включи в инициативата „Капсула на доброто“


Председателят на парламента подчерта, че няма по-сигурно убежище от семейството и по-истински посланици на доброто от децата. По думите й всяко дете е една необятна, вълшебна, пъстра, но и чуплива вселена и дълг на възрастните е да я пазят като зениците на очите си. От нас зависи децата ни да живеят в топло гнездо и да израснат като добри граждани, за да могат с устрем да разперят криле, да полетят нагоре и да покорят света, добави Цвета Караянчева.

Денят на християнското семейство - традиции и обичаи (ВИДЕО)

На спектакъла-концерт са били представени истории за добрия пример на хора, помогнали на деца в беда и техните семейства. Те са били удостоени с почетното отличие "Посланик на доброто". Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е наградила учителя в Средно училище "Св.Климент Охридски" в село Зверино Петя Илиева.
 

БГНЕС



Сред присъствалите на събитието са били още вицепрезидентът Илияна Йотова председателят на парламентарната Комисия за децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, се казва още в съобщението.
пресцентър, НС