Кампанията „Печелиш и помагаш” донесе още 5 стипендии за сираци, приети във ВУЗ
Кампанията „Печелиш и помагаш” донесе още 5 стипендии за сираци, приети във ВУЗ / netinfo

На 9.05.2007 г. приключи първият целеви тираж от кампаниятаПечелиш и помагаш” за набиране на средства за стипендии за деца сираци, приети във ВУЗ. Продадените билети са общо 46 459 броя.

По устройствен правилник Държавната парично-предметна лотария (ДППЛ) заделя 11% от постъпленията от тиража за съответната целева тема. В този случай това са 5110,49 лв. Стипендиите, които се раздават по програмата на фондация „Сирак” и фондация „Помощ за благотворителността в България”, са в размер на 1000 лв. Така от проведения целеви тираж се подсигуриха още пет стипендии за деца сираци, приети във ВУЗ.

За всеки целеви тираж от проекта „Печелиш и помагаш”, който се реализира през годината, “Еврофутбол” ще дари отделно определена сума, допълнително към средствата, набрани от целевия тираж. Така в благотворителната част българския букмейкър финансира изключително сериозно проекта по четири допълнителни начина: дистрибутиране на билети, стимулиране на продажбите на целевия дял, популяризиране на актуалната тема и индивидуално дарение по всеки един проект.

„Еврофутбол”, фондация „Помощ за благотворителността в България” и фондация “Сирак” изказват гореща благодарност на всички медии, които подкрепиха съвместните им усилия в подкрепата на децата в неравностойно положение.

На 8.05.2007 г. започна втория целеви тираж от кампанията „Печелиш и помагаш”- „Набиране на средства за изграждане на площадки за развлечение и спорт в отговор на стреса и агресията”.

Тегленето се извърши в централата на ДППЛ в комисия в състав: Лазар Лазаров – председател на комисията, гл.експерт в ГД на ДППЛ; Димитър Трендафилов – член на комисията, директор “Регионална мрежа” в ГД на ДППЛ; Калин Боянов – член на комисията, експерт в ГД на ДППЛ. На тегленето присъстваха и упълномощените представители на Фондация “Сирак” г-жа Маргарита Матева Йорданова – председател на фондацията и на Държавната комисия по хазарта г-н Васил Георгиев Аврамов – младши инспектор.