Финал на кампанията „ Заедно" на служителите на NOVA. Вече раздадохме и последните пакети с хранителни продукти на нуждаещи се.Те достигнаха до над 500 семейства в цялата страна, като не пропуснахме и най-отдалечените кътчета. На финала избрахме да зарадваме децата от няколко центъра от семеен тип, които имат нужда да бъдем до тях не само по време на кризата. 

"Много ви благодаря, трогната съм" 

"Аз съм много благодарен на Нова телевизия за този жест, който направи" 

"Да вярват, има добри хора, които помагат. Всичко ще се оправи." 

"затова сме хора, за да си помагаме един на друг" 

"Така дават стимул на човек, че дори в криза отнякъде ръка подават"

" Нека доброто озарява сърцата ви и душите ви. Бъдете благословени!" 


Те ни потърсиха в един от най-трудните си моменти. Останали без работа, пари, без храна, но не и без надежда. Надежда, че някои ще им подаде ръка. И ние го направихме - служителите на Нова телевизия. Събрахме от личните си средства, дарихме, помогнахме … от сърце!

Кампанията „ Заедно” се разгърна в огромен мащаб и успяхме да стигнем до всички краища на България – от най-големите, до най-малките населени места. В навечерието на 1 юни раздадохме и последните пакети с най-необходимите хранителни продукти. Избрахме Центрове за деца в нужда, където доброто се приема винаги с искрена радост. Първият от тях в Поморие. Благодарение на дарението децата ще получат любимата си торта за празника.

"Страхотна работа ще свършат - още утре ще им спретнем една бисквитена торта. Много доволни, повече от доволни сме. Много хубави неща има в дарението. Децата ще бъдат много щастливи. Те просто ще бъдат очаровани. И това са неща, които много ще подпомогнат тяхното здравословно хранене, за което много благодарим!", казва Валентина Ганева, управител на Центъра за настаняване от семеен тип в Поморие.

От Центъра признават, че това е първото дарение, което получават от началото на кризата с коронавируса.

Посетихме и децата от Центъра за настаняване от семеен тип в Бургас.

"В социалната сфера средствата са недостатъчни, а този тип услуги изискват средства. Това дарение ще помогне това да се случи и в рамките на месец да сме обезпечени с храна и лакомства за младежите", обяснява Димитрина Йорданова, управител на Центъра за настаняване от семеен тип в Бургас.

"Наистина доброто има много лица, много изражения, но винаги се действа от името на добри хора, така че огромна благодарност на вас, на екипа на Нова телевизия! Добре сте дошли винаги да помагате с огромните си сърца ,защото доброто е заразително - да обхване повече и по-голяма част от нашето общество. Благодарим!", заяви директор на Дирекция „Здравеопазване и социални дейности” Мая Казанджиева.

В София последните 15 кашона с хранителни продукти дарихме на фондация „Яника”. Те са за семейства на деца със слухови проблеми.

"Семейства, които знам със сигурност, че имат не малки финансови затруднения и това безкрайно много ще ги подкрепи и ще им даде вяра, че някой в нужда им помага и им казва точно това: "Не сте сами". Да задържим тази топлинка, с която се сгряхме в домовете си, донякъде уплашени, но пък да я задържим и да я направим в един огън, който да обедини и да ни направи по-човечни, защото аз вярвам, че българинът е много благороден и не напразно е оцелял в толкова много битки, така че да запазим това добро", призовава Таня Димитрова, управител на Фондация „Яника”.

Даренията на служителите на NOVA стигнаха и до група съмишленици от „Заедно можем повече за Троян“, които традиционно помагат на нуждаещи се от града. А, за да бъде реализирана помощта до всички крайчета на България, ни помогнаха и компаниите "Спиди" и "Метро".

"Искам специално да благодаря на Нова телевизия за идеята и кампанията. Да благодаря за възможността да участваме, защото ние го правим при всяка възможност, когато може да се помогне", каза  Данаил Данаилов, член на борда на директорите на "Спиди груп".

"Какво би станало със света ако не си помагаме. Това са моментите, които показват колко сърцати са хората. Това са моментите, в които човек вижда и преценява кое е важното в живота. Не мисля, че има нещо по-важно от живота и здравето и в този момент ние винаги сме готови точно това да подкрепим. Много съм уплашена от свят, в който дори в тези моменти не си помагаме", заяви Екатерина Димитрова, ръководител отдел "Брандинг" в "Метро".

А ние от NOVA освен удовлетворението от направеното добро, получихме и много скъпи подаръци. Направени с душа, които ще пазим близо до сърцето си. 

"Уважаеми човеци от Нова телевизия, от името на Центъра за настаняване за деца и младежи и от името на децата и младежите изразяваме най-сърдечна благодарност."

"Искрено се надявам и вярваме аз и целият ни екип, че доброто заразява и ще успеем да предадем това ваше послание и на нашите потребители. И в тази връзка желаем да направим един скромен подарък, изработен от нашите деца да ви напомня и на вас, че доброто никога не е само." 

"С най-голяма благодарност нашите деца и младежи подаряват тази картина, нарисувана с пръсти. Всяко дете е оставило своя отпечатък. Благодаря ви!"
Трогнаха ни и с думи, които ще ни топлят и в най-студените дни. 

"Аз съм изключително щастлива и благодарна, че Нова беше единствената медия, чиито служители отвориха сърцата си и дариха от собствените си средства, за да помогнем на онези, които в ситуация на криза най-много се нуждаеха. С тази стъпка, за която много благодаря на колегите, всъщност ние показахме на нашите зрители, че можем да бъдем партньори, че можем да бъдем приятели и поставихме отношенията си на съвсем различна основа. И затова благодаря отново и на служителите на NOVA, и на зрителите за доверието, защото всъщност ние доказахме, че заедно сме номер едно!", заяви Ива Стоянова, изпълнителен директор на NOVA.

Доброто

То стопля студеното

И дава надежда.

Пораства с времето,

В нов ред ни подрежда.

И далечни сближава,

И сърдити усмихва.

На всеки раздава

Каквото му липсва

То идва в сърцето

И пълни душата,

Когато с шепи

Даряваме някого.

Променя съдби и покълнало то

Оставя следи – добро след добро.
NOVA