За една учителка от Асеновград този 15 септември ще бъде много специален. Людмила Ангелова се разболява тежко, но днес казва, че са я спасили вярата, любовта и помощта на нейните ученици.

Госпожа Люси, както я наричат учениците й, преминава успешно лечение в Германия и се надява, че от левкемията вече няма и следа, след като нейните ученици успяха да съберат 340 хиляди лева за животоспасяващата й операция.

Тя е на 48 години. Незаменима е не само за децата, които е родила, но и зa учениците си, разказва NOVA. За 23 години през дневника й са минали стотици деца, а тя е останала в сърцата им.

Деца се борят за живота на любимата си учителка

Оказва се обаче, че даже когато искаме да даваме обич и грижа, това не зависи само от нас. По Великден миналата година тя разбира, че страда от левкемия. Единственият й шанс е трансплантация в Германия на стойност 168 хиляди евро. По Великден, казват, стават чудеса. Учениците на г-жа Люси се заемат да го докажат.

За броени дни любимата госпожа по английски език от Асеновград става любима на цяла България. За лечението й са събрани 340 хиляди лева. Чудото не закъснява. Животът на любимата учителка е спасен.

На този 15 септември г-жа Ангелова ще прекрачи отново прага на класната стая и ще онагледи най-важния урок - за стойността на човешкия живот, човещината и благодарността.

„Кампанията се разви толкова лавинообразно, че повярвах още от самото начало, че ще успеем. Човек не трябва да губи вяра и надежда, че нещата ще се случат. Това е нещото, което помага да се пребориш с всяко препятствие. Всички вярвахме и никой не допускаше мисълта, че може нещо да се развие в друга посока", каза Людмила.

Източник: Nova.bg