Йълдъз пя за носителите на панаирно злато
Йълдъз пя за носителите на панаирно злато / netinfo

27 български и 24 чуждестранни фирми бяха отличени със златните медали на най-мащабния в историята на българските изложения панаир „Есен 2006”. На церемонията в Пловдив те бяха поздравени от джазпримата Йълдъз Ибрахимова, която дойде в родината си и като представител на страната-партньор на 62-ия Международен технически панаир - Турция.

Най-много 8 са отличените български продукти в раздел „Електроника и електротехника”. Немски безжичен тестер за диагностика на автомобили, комуникационна система на „Сименс”, чешки екобус, словашка антивирусна система и канадски всъдеход-амфибия, който се движи по 70-градусов наклон, са сред наградените нови продукти, представени от чуждестранни участници в панаира.

Изненадващо нито един от автомобилите, представени на Автосалона, на който има 3 световни и 25 премиери за България, не бе отличен с панаирното злато. Отличията връчиха изпълнителният директор на панаира Йордан Радев и заместник-министрите на икономиката Нина Радева и Корнелия Нинова. За пръв път бе даден и приз "Бизнесдама на панаира". Той отиде у собственичката на фирма за хидравлични помпи от град Шипка - Добринка Георгиева.