Ивайло Христов с премиера на „Последният янки” от Артър Милър
Ивайло Христов с премиера на „Последният янки” от Артър Милър / netinfo

За новата постановка „Последният янки" от Артър Милър Ивайло Христов сформира състав от популярни и обичани български актьори като Мария Каварджикова, Георги Стайков, Албена Колева, Стоян Алексиев.

Постановката е по повод 95 години от създаването на Общински драматичен театър „Боян Дановски" Перник.

Всеки човек с разум в тази страна трябва да е в депресия" е репликата, която е отличителен знак за автора и самата постановка.

Пиесата е написана през 1991 година. Тя е в две части, и се фокусира върху взаимоотношенията на две двойки - Лерой и Патриша Хамилтън (Георги Стайков и Албена Колева), омъжени от много години и Джон и Карен Фрик (Стоян Алексаиев и Мария Каварджикова). Двете жени са пациентки на психиатрична клиника, техните мъже се срещат за първи път в чакалнята за посетители.

Милър неизменно поставя публиката пред изпитания, които решава в оптимистичен дух, финалът вдъхва надежда в по-доброто развитие на човечеството.

Премиерата на спектакъла ще се проведе на 27 март (четвъртък) 2014 г. от 19.00 ч. в Общински драматичен театър „Боян Дановски". Следващото представление ще бъде изнесено на 30 март (неделя) от 19.00 ч в София на сцена „Сълза и смях".