Електронните резервации в община Сливен отново са възможни
Електронните резервации в община Сливен отново са възможни / cнимкa: Sofia Photo Agency

Системата за резервации на туристическия сайт на община Сливен поднови работа от първи май. Това съобщи за Дарик директорът на международния отдел Стоян Марков.

Запитвания за града постъпват и в туристическото бюро, разкрито в администрацията, където се работи съвместно с Природен парк „Сините камъни". Вече е разработена и система за резервации, но тя ще започне да функционира пълноценно на по – късен етап, уточни Марков.

Обмисля се да бъде създадена Асоциация по туризма в Сливен. В нея ще влязат представители на институции, свързани с туризма. Целта е чрез една такава асоциация да се развие още повече рекламата.

Община Сливен взе участие със свой собствен щанд в Петото Международно изложение по „Културен туризъм „ във Велико Търново. Щанда на Общината бе един от най-атрактивните на изложението, за което главна заслуга имат Регионален Исторически Музей - Сливен, Музей на текстилната индустрия, природен парк "Сините Камъни", Туристически Информационен Център към Община Сливен, както и многобройните хотели, туристически агенции, туроператори и ресторанти, които предоставиха любезно своите материали за изложението, информира Стоян Марков.

Други новини от Сливен