България събра в Давос световни лидери на свое парти, Webit беше домакин
България събра в Давос световни лидери на свое парти, Webit беше домакин / netinfo

За първи път България е представена със собствено събитие в неформалната програма на Световния икономически форум в Давос. Webit, в партньорство с Tradeshift и Planetary resources (компании с инвеститори Ричард Брансън, Рос Перо и Ерик Шмид) бяха домакини на тайно парти в Давос снощи.

Световният икономически форум в Давос е единствения форум, на койтo присъстват 2000 от най-влиятелните световни лидери, сред които президенти и министър-председатели на държави, основатели и изпълнителни директори на най-големите компании като Фейсбук, Гугъл, Алибаба, Амазон, Убер и други.

Тази година над 5000 военни от швейцарската армия охраняваха достъпа до събитието, който е изключително ограничен.

Снощи на тайно парти в неформална обстановка 300 от специалните гости в Давос (световни бизнес лидери, учени, иноватори и политици) се докоснаха до сърцето на България.

Аромат на българска роза, красотата на българската природа, прекрасни български момичета в народни носии и усмивката на българските домакини бяха част от емоцията, които гостите ще запазят в спомените си.

Домакин на събитието беше Пламен Русев, български предприемач и председател на Webit Foundation.

България събра в Давос световни лидери на свое парти Webit беше домакин
netinfo

Всеки от гостите получи специална покана на ръчно бродирана кърпа с народни мотиви за следващото издание на Webit.FESTIVAL в България, което ще бъде в края на април в София и разбира се традиционият арома на българска роза.

Подобни събития са изключително ценни за имиджа на България и именно докосването до традициите на страната ни, хубавото преживяване и прекрасния спомен са в основата на добрата мълва за България, за хората на България, за бизнеса на България. А днес България има остра нужда от добра дума. Особено от устата на световни лидери на мнение каквито до един са гостите на Webit в Давос.

„Независимо дали са собственици на мултимилиардни бизнеси, или управляват държави, делегатите в Давос са преди всичко хора и ние сме тук, за да създадем и развием нашите приятелства с тях", каза Пламен Русев, председател на Webit Foundation.

„Вече няколко години планираме това събитие в Давос и когато то беше разрешено и потвърдено разбрахме, че всъщност за първи път някой от България ще има свое събитие на този най-висок световен форум. Фактът ни мотивира да променим посланието си и вместо да рекламираме глобалната си серия от събития с локациите ни в Сингапур, Делхи, Дубай, и Истанбул, решихме да сложим акцент само върху българския форум - Webit.Festival в София", продължи Русев.

„Аз пътувам много, заради бизнеса ни, но където и да отида и с когото и да се срещам, аз съм Пламен Русев от България. Именно за това е важно страната ни да носи позитивен имидж и тук в Давос и навсякъде, където работим с хора, лидери на мнение, медии и партньори по света. Аз съм щастлив, че Webit се наложи като един от символите на бъдещето, иновациите, технологиите, инвестициите и предприемачеството и е бранд роден именно в България.

България събра в Давос световни лидери на свое парти Webit беше домакин
netinfo

Това ни дава статус и достъп до глобалните бизнес и политически лидери по света, които искаме да знаят не само къде е България, а да планират свои инвестиции, съвместни бизнес и социални инициативи в страната ни и като начало - ги каним да дойдат и да се запознаят на място с възможностите и талантливите и успешни хора от България. Това ще се случи на форумът ни в София през април.

Ако нещо не ти харесва - то няма да се промени от само себе си - но както аз, така и много от моите приятели с успешен бизнес в България мислим и работим в една посока и именно за това аз съм оптимист за бъдещето на страната ни" каза Русев.

България събра в Давос световни лидери на свое парти Webit беше домакин
netinfo

За Webit.Festival

Следващото издание на Webit в България се казва Webit.Festival и е с фокус Европа и най-вече пазарите в Централна и Източна Европа и ще се проведе от 18 до 20 април в София. Състои от няколко паралелни конференции и събития, практически работилници, дискусионни маси на конкретни теми и изложение.

Събитието е с подкрепата на Европейската Комисия и под патронажа на Президента на България - г-н Росен Плевнелиев и кмета на София г-жа Йорданка Фъндъкова.

Програмата включва Технологична конференция, Конференция за Маркетинг и Иновации и Софтуерна Конференция. Специална зона от Фестивала ще бъде отделена за стартиращи компании от страната и Европа, като програмата за предприемачите включва конференция, срещи с инвеститори, академия за стартъпи и специална сцена където над 150 основатели на компании ще представят фирмите си пред жури от инвеститори, медии и лидери от fortune 500 корпорации.

Все още е отворена и програмата за кандидатстване за безплатен щанд за стартиращи компании на сайта на Webit.Festival - www.webit.bg.

Тази година в рамките на фестивала се провеждат и две събития за политики - едното, председателствано от Президента на България, Росен Плевнелиев, на което политически лидери от Европа, учени, основатели на глобални компании и представители на международни корпорации ще обсъждат теми като кибер сигурност, насърчаване на предприемачеството,дигитална и социална трансформация, биотехнологии,и законодателство.

Кметът на София председателства форума - Умни Градове. Част от темите, които ще се обсъждат на него са „умен" транспорт, „умна" администрация, „умна" енергия и други. Събитието е едно от най-влиятелните в Европа и за първи път като част от програмата са включени срещи на най-високо ниво между международни бизнес и политически лидери и учени.

Тази година има и друга новина - град София ще бъде домакин на вечерната програма на фестивала и със специална културна част, арт инсталации, музикални фестивали и други мероприятия, които ще представят българската култура и изкуство пред над 5000 делегати на Webit.Festival от повече от 60 държави.

За CEE Digital Summit by Webit:

Webit. Festival e европейското издание на Webit Series of events, което ще се проведе в София 18-20 април Състои от няколко паралелни конференции и събития, практически работилници, дискусионни маси на конкретни теми и изложение.

Събитието е с подкрепата на Европейската Комисия и под патронажа на Президента на България - г-н Росен Плевнелиев и кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Програмата включва Технологична конференция, Конференция за Маркетинг и Иновации и Софтуерна Конференция. Специална зона от Фестивала ще бъде отделена за стартиращи компании от страната и Европа, като програмата за предприемачите включва конференция, срещи с инвеститори, академия за стартъпи и специална сцена където над 150 основатели на компании ще представят фирмите си пред жури от инвеститори, медии и лидери от fortune 500 корпорации.

Webit. Festival e най-влиятелното събитие на дигиталната и технологична индустрия с фокус Централна и Източна Европа.