Британска организация ще помага на изоставени деца и инвалиди у нас
Британска организация ще помага на изоставени деца и инвалиди у нас / netinfo

Доброволци от британска благотворителна организация в град Торнбъри планират нови мисии в България, за да помагат на изоставени деца, както и на деца и възрастни с увреждания, пише британското електронно издание Gazette.

Екип от организацията Holding out Hope ("Даряване на надежда") се завърнал от първото си посещение в България, предизвикано от съобщенията в медиите за тежкото положението в държавните домове за хора в неравностойно положение.

Благотворителната организация се е съсредоточила към Източна Европа и досега е извършвала дейност предимно в Румъния, но пренасочва вниманието си към България след репортаж по британската телевизия за страданията на изоставени деца и хора в неравностойно положение.

Основателят на фондацията Питър Брейди, 17-годишната му дъщеря и секретарят на организацията са посетили два дома за социални грижи и са установили, че условията в тях са толкова лоши, колкото те са се опасявали. Положението беше същото, както това, което преживях в Румъния преди 16 години, заяви Брейди. Вече се планират нови посещения в България, каза още Брейди.