Без кърпи и забрадки във ВМИ-Пловдив
Без кърпи и забрадки във ВМИ-Пловдив / netinfo

Въведохме забраната за влизане със забрадки и кърпи на кандидат-студентски изпити заради многобройните опити за преписване и внасяне на помощни средства. Това заяви пред Дарик доц. Трифон Михайлов, заместник-ректор по учебната част на ВМИ-Пловдив.

Доц. Михайлов уточни, че ограниченията са регламентирани в специална наредба на висшето учебно заведение и са изписани върху квитанциите с платена такса за явяване. Забраната е съобразена и със Закона за висшето образование, според който на територията на университетите не се толерират демонстрации на политическа и религиозна принадлежност.

Повод за коментара на доц. Михайлов стана отказът на комисията да допусне момиче със забрадка на кандидат-студентския изпит по биология във вторник. Въведените ограничения гарантират лоялната конкуренция между желаещите да учат във ВМИ-Пловдив.

По време на миналогодишната кампания имаше много опити за внасяне на „пищови” и технически средства, скрити в кърпи и забрадки, което наложи въвеждането на забраната. На последния изпит по биология квесторите са заловили трима души да преписват, каза още доц. Михайлов

Други новини от Пловдив