Американски балет за България се завръща през юни със звездите на Tom Gold Dance
Американски балет за България се завръща през юни със звездите на Tom Gold Dance / Американски балет за България

Прима-балерини, премиер-солист и солисти на едни от най-големите балетни компании в света, Ню Йорк Сити балет и Пасифик Нордуест балет, пристигат у нас в рамките на четвъртото издание на Американски балет за България.

На 20, 21 и 22 юни ще се проведе четвъртото издание на Американски балет за България. Тази година цикълът е озаглавен Tom Gold Dance и представя трупата на Том Голд, световноизвестен балетист и хореограф. Танцьорите от Tom Gold Dance ще изпълнят пет балета в Софийската опера и балет със специално участие на нейните прими. Звездите на спектаклите са Мария Коуроски, прима балерина и Савана Лоуъри, солист на Ню Йорк сити балет, Карла Корбс, прима балерина и Сет Орза, премиер-солист на Пасифик Нордуест балет, и примите на Софийската опера и балет Марта Петкова и Катерина Петрова.

Американски балет за България се завръща през юни със звездите на Tom Gold Dance
netinfo

Том Голд е знаково име в световната хореография, бивш солист на Ню Йорк Сити балет през последните 21 години, изпълнител на главни роли в хореографии на Джордж Баланчин, Джером Робинс и Уилям Форсайт. Преди 15 години Том Голд основава и собствена танцова компания - Tom Gold Dance, която през юни ще гостува у нас със своите най-големи заезди.

Четвъртото издание на Американски балет за България ще постави на сцената на СОБ три спектакъла в три последователни дни - 20, 21 и 22 юни, всеки от които съдържа пет балета - Apollo (Аполон), Gershwin Preludes (Прелюдии от Гешуин), Concertino (Кончертино), Junk Duet (Джънк Дует), La Plage (Ла Плаж).

Билетите за четвъртото издание на Американски балет за България вече се продават в мрежата на Eventim.bg, както и на касите на Софийската опера и балет.

Том Голд

Американски балет за България се завръща през юни със звездите на Tom Gold Dance
netinfo