63-годишен кандидат-студент „атакува” Великотърновския университет
63-годишен кандидат-студент „атакува” Великотърновския университет / netinfo

Най-масовият кандидатстудентски изпит се провежда във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий". За теста по български език са заявили участие 3 246 души или 50,67% от всички кандидатстващи във висшето училище. Те са разпределени в 4 университетски сгради и 4 училища. За нормалното протичане на изпита следят около 440 квестори.

Докато тече изпитът чакащите пред Ректората на университета родители и близки на кандидат-студентите ще бъдат почерпени с безплатна бира от ректорското ръководство. Рожден ден днес празнуват и 8 от явяващите се на теста кандидати. По традиция те ще получат като подаръци книги, рекламни материали и поздравителна картичка от ректора проф. Пламен Легкоступ.

На теста по български език ще се яви и най-възрастният кандидат-студент на търновската Алма матер – 63-годишният Стефан Чолаков.

Той пристигна снощи и опъна палатка пред университета, за да нощува в нея. Чолаков е от Враца, но от 1989 г. е политически имигрант и живее в Швеция, където се издържа от социални помощи.

Той кандидатства за специалност „Право" и трябва да се яви на още един изпит – теста по История на България, който е на 22 юли. Участие за него са заявили 1 384 души.

Други новини от Велико Търново