28 отличени ленти, 5 от които премиерни за българския ефир, очакват зрителите в четири поредни седмици всяка вечер от 21.00 ч.
С наближаването на най-престижните филмови награди, ефирът на KINO NOVA се включва в предстартовата „Треска за Оскари”, за да спечели вниманието на всички киномани от 5 февруари. В продължение на 28 дни всяка вечер от 21.00 ч. зрителите ще могат да се насладят на 28 отличени от Академията филми, като 5 от тях са премиерни за българския ефир.

Изданието ”Треска за Оскари”, превърнало се емблема на филмовия канал KINO NOVA, ще представи качествено кино като грандиозното начало на кампанията ще даде абсолютният хит на 2016, разпространяван от „Лента” – „La La Land” с 14 номинации и 6 награди Оскар, сред които за Най-добра главна женска роля и Най-добър режисьор. Първата седмица ще продължи с историята на младия Албърт и неговият „Боен кон”, а „Английският пациент” с 12 номинации и 9 награди Оскар ще завладее ефира на 7 февруари. Зрителите ще могат да видят вълнуващата история на „Южнячки” на 9 февруари, както и любимата история на „Красавицата и звяра” на 10 февруари.

Премиерата с три номинации на Академията – „Вдън горите”, ще даде старт на втората седмица на „Треска за Оскари” по KINO NOVA на 12 февруари. Сред заглавията, които ще приковат зрителите пред екрана, са класиката с Джулия Робъртс „Хубава жена” на 14 февруари, превъплъщението на Том Ханкс в „Капитан Филипс” на 15 февруари, както и хитовата анимация „Отвътре-навън” на 17 февруари.

Третата седмица ще бъде белязана от впечатляващото участие на Мерил Стрийп в премиерата, разпространена от Лента „Флорънс”, първите три от филмите за „Карибски пирати” – от 20 до 22 февруари, а „Гадни копилета” ще подготвят отмъщение на нацистите на 25 февруари.

Флорънс
netinfo

Две звездни премиери очакват зрителите в четвъртата седмица на кампанията – награденият за „Най-добър сценарий” на 2014 филм – „Тя” и номинираният за 6 Оскара – „Възражение по съвест”, също разпространяван от Лента. След това предстои киноманите да видят вечната класика „Пърл Харбър” на 28 февруари и два от филмите за Бонд „007 Координати: Скайфол” и „Спектър” съответно на 2 и 3 март.

Треска за Оскари
netinfo

Не пропускайте да се насладите на "Треска за Оскари" и едни от най-бляскавите филми от света на киното – всеки ден от 5 февруари в 21.00 ч. само в ефира на KINO NOVA.