Румяна е на 12 години, но вече е майка на бебето Сарасвати. Бащата-неизвестен. Румяна не може да се справя сама с бебето, само го гушка и целува. Сарасвати е оставен на грижите на майка и - 39 годишната Силвана. Историята става още по-заплетена, тъй като бабата има осем деца, най-малкото от които е на годинка и седем месеца. Сега тя се грижи и за бебето на 12 годишната си дъщеря.

Това не е история от сериал, а от ромската махала в Лом.

Репортерът на предаването „Комбина" по Нова телевизия Мария Йотова разказа историята на 12-годишната Румяна

Силвана и съпругът й признават, че са направили грешка като не са разбрали навреме, че малолетната им дъщеря е бременна. Това било установено едва в шестия месец.
Бащата на бебето не е известен. Момичето твърди, че е било изнасилено и заплашено да си мълчи за случилото се. Затова не споделила и с майка си.

Отначало бабата не искала малкия Сарасвати, но Румяна много плачела и семейството все пак решило да го отгледа. Тя е кръстила сина си Сарасвати - на герой от индийски сериал.

Румяна ходи на училище. Сега е в шести клас. Трудно и е с математиката и... още и се играе. И въпреки че не може да излиза с приятелките си, майка и е обещала, че ще гледа бебето, а тя ще може да играе навън.

Целия разговор с младата майка и нейните родители гледайте във видеото.

Източник: Novanews.bg