Японската нация е уникална и различна от останалата част на света. Определено всичко започва още в училище. Вижте пет строги правила в японските училища:

Без никакви аксесоари


В японските училища има строг контрол на облеклото и във всички училища учениците имат специални униформи. В тях е забранено използването на каквито и да е аксесоара за промяна на външния вид на ученика. На учениците е забранено да използват цветни контактни лещи, да си боядисват косите и дори да имат повече от една обеца на ушите. Ученичките не могат да имат маникюр и да си лакират ноктите, както и да скубят и оформят веждите си.

Любопитни факти за Япония, които може би не знаете (ВИДЕО)

Без телефони

За да не се разсейват от учебният процес, на японските ученици им е абсолютно забранено да използват телефони, не само по време на учебния процес, но и в цялата училищна сграда.

японски ученици
ThinkStock/Getty Images

Уважителни поздрави

Японците са известни по цял свят с културата и възпитанието си, които са изградени на основата на уважението към другите. В училище учениците са задължени да посрещат учителя с поклон, а след края на часа да го изпратят отново с поклон.

Задължителни уроци по плуване

Япония е островна държава, но едва ли само за това в училищата се изучава плуване. Почти всички японски училища разполагат със собствени плувни басейни, а учениците трябва задължително да могат да плуват на къси разстояния.

Вълна от самоубийства през първия учебен ден в Япония

Лятната ваканция

Лятната ваканция на японските ученици трае само 5 седмици.

И още:

В Япония ще връщат телесните наказания в училищата

В Япония създадоха наръчник за справяне с родители-чудовища

Още любопитни новини по темата четете в рубриката „На училище“

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук