Оказва се, че зимните спортове са любими на много известни личности, пише каналът "Top Of The Tops" във vbox7. Ето за кои от тях те не са само хоби, а сериозно занимание.

Джъстин Бийбър

Като виден канадец, Бийбър тренира хокей на лед още в училище. Отдавайки се на музикалната си кариера, изпълнителят не забравя спорта и често се включва в благотворителни мачове или тренира с местни отбори, когато е на турне.

Аврил Лавин

Изпълнителката тренира хокей на лед. Тя е обявена за най-добър играч в две поредни години, докато играе в отбора на момчета. Лавин продължава да е част от отбора на момчетата и в гимназията.

Вера Уанг

Световноизвестната дизайнерка започва да тренира фигурно пързаляне, когато е на 8 години. На 19 г. тя участва в Националното първенство на САЩ по двойки, но не успява да влезе в отбора за Зимните олимпийски игри в Гренобъл същата година. Съкрушена от неуспеха, тя заминава за Париж, където открива страстта си към модата.

Албер Грималди

Принцът на Монако се състезава в бобслей, като взема участие в пет поредни зимни олимпийски игри. Той се включва, както в състезанията с двама, така и с четирима. Най-добрият му финал е на първите му игри през 1988 г. в Калгари в бобслей по двама.

Киану Рийвс

Актьорът тренира хокей на лед. Рийвс застава на позицията вратар, като е толкова добър, че съотборниците му дават прякора „Стената“. Въпреки предложенията да продължи да тренира в хокейната лига за юноши, Рийвс решава да се насочи към актьорското майсторство.