Кайли Миноуг дари слънчева козирка
Кайли Миноуг дари слънчева козирка / Gulliver/Getty Images
Шерил Кроу, Луис Капалди и Били Ейлиш бяха сред звездите на тазгодишния фестивал в Гластънбъри, които да дариха дрехи на фондация „Оксфам” в подкрепа на кампания срещу "произвеждащата боклуци мода".

Жан Пол Готие: Произвеждаме „смешни“ модни отпадъци
 
Звездите подариха част от своите дрехи на благотворителната организация по време на фестивала в Съмърсет, с цел да насърчат феновете да купуват дрехи „втора ръка”. Други артисти, които се включиха в кампанията, бяха Кайли Миноуг, която дари слънчева козирка и Джони Мар, който подари риза.
 
Кроу, Капалди и Ейлиш дариха и тениски. Фронтменът на “The Cure” Робърт Смит подари риза, която е носил през 1989 г. и отново на концерта в операта в Сидни по-рано тази година.

Арнолд Шварценегер и Грета Тунберг: Признайте истината за климата

Шерил Кроу дари дрехи, сред които тениска
Шерил Кроу също дари дрехи, сред които тениска Gulliver/Getty Images

Певицата и композиторката Габриела Аплин каза, че е дарила "страхотния си златен блестящ гащеризон", тъй като искала "някой друг да се чувства толкова добре в него, колкото и аз", съобщи Би Би Си.
 
Промяната на климата и околната среда бяха темата на тазгодишния фестивал. За първи път продажбата на пластмасови бутилки за еднократна употреба беше забранена в Гластънбъри.

Защо жените имат пълен гардероб с дрехи, а носят само 5 от тях?
 
„Оксфам” използва фестивала, за да започне кампанията си „дрехи втора употреба” през септември, като помоли хората да се ангажират да не купуват нови дрехи поне един месец. Дрехите на артистите ще бъдат на разположение, за да бъдат спечелени или купени в онлайн магазина на „Оксфарм” до септември.
 
От „Оксфам” заявяват, че „Всяка седмица 11 милиона дрехи свършват на боклука. Диктатът на модата оказва нарастващ натиск върху планетата и човечеството”.

Габриела Аплин е дарила златен блестящ гащеризон
Габриела Аплин е дарила златен блестящ гащеризон Gulliver/Getty Images

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС