жени дрехи
жени дрехи / ThinkStock/Getty Images
Жените обличат едва две трети от дрехите в гардероба си и най-често изборът им се ограничава до пет любими облекла, съобщи в. "Дейли мейл". Това установи проучване на неправителствената благотоворителна организация "Оксфам".
 
ВИЖТЕ РОКЛИТЕ НА БРИЖИТ МАКРОН

Дамите фаворитизират подбран минимум от дрехи и никога не изваждат поне една трета от наличното в гардероба. Изборът на жените се съсредоточава върху пет любими стайлинга, в които влизат обикновено чифт дънки, няколко тениски, блузи или жилетки.
 
Една трета от жените ще предпочетат един и същ черен панталон всяка вечер, когато излизат с компания, а 70% ще се доверят на любимата си рокля отново при специални случаи.
 
Вижте снимки на „ужасяващо вулгарната“ рокля на Емили Ратайковски

Причината да носят определен набор от дрехи за 75% от дамите е, че те им стоят добре и са удобни. Останалите 25% казват, че просто нямат време да мислят какво обличат, а 10% от всички избират стайлинга, за който получават най-много комплименти.

жени дрехи
ThinkStock/Getty Images

Мъжете също изявяват склонност да избират по-удобно облекло. От 1000 представители на силния пол повече от половината признаха, че не носят поне 30 % от нещата в гардероба си.
 
От организацията призоваха хората, които преценяват, че имат излишни дрехи с добър външен вид и в запазено състояние, да ги дарят за благотворителност.
 
БТА