Учени откриха връзка между високите нива на тестостерон и склонността на мъжете да упорстват и да мислят, че са прави по време на спор
Учени откриха връзка между високите нива на тестостерон и склонността на мъжете да упорстват и да мислят, че са прави по време на спор / Thinkstock/Getty Images
Американски учени откриха връзка между високите нива на тестостерон и склонността на мъжете да упорстват и да мислят, че са прави по време на спор, дори когато грешат, съобщи "Дейли мирър".

"Това, което открихме, беше, че групата, стимулирана допълнително с тестостерон, по-бързо взима прибързани решения при трудна за отсъждане ситуация, когато първоначалното предположение обикновено е погрешно", обясни професорът по поведенческа икономика Колин Камерър, който е част от екипа.

Разкриха кои мъже са най-щедри

"Тестостеронът или потиска процеса на умствена проверка на работата на човек, или подсилва интуитивното усещане, че определено е прав", добави той.

За целите на изследването учените разделиха участниците в две групи, като в едната хората приеха допълнително тестостерон. След това доброволците трябваше да решават математически задачи. Онези, които бяха допълнително стимулирани, имаха по-голям процент грешни отговори - с 20 % повече от другата група.

Шест мъжки тайни, които всяка жена трябва да знае

Доброволците, които преминаха тестостеронова стимулация, сигнаха до неправилните отговори по-бързо и, след като им беше съобщено, че грешат, отне известно време да стигнат до верните резултати. Но вината не е тяхна, цитира изданието.

10 неща, с които мъжете вбесяват жените
БТА