В Драконовия триъгълник са изчезнали или претърпели злополука повече кораби и самолети, отколкото в Бермудския триъгълник
Дяволско море, наричано още Драконов триъгълник, е район в Тихия океан около остров Мияки, на около 100 km южно от Токио. Намира се във Филипинско море близо до бреговете на Япония.

И там, както и в Бермудския триъгълник, от столетия безследно изчезват кораби, а по-късно и много самолети, получават се изкривявания във времето и пространството, както и други необясними феномени. Интересното е, че Драконовия триъгълник се намира точно срещу Бермудския триъгълник, който е разположен срещуположно от другата страна на земното кълбо - и двата триъгълника имат абсолютно еднаква географска дължина и ширина.

буря
ThinkStock/Getty Images

Смята се, че Дяволско море и Бермудският триъгълник са райони, в които кораби и самолети изчезват мистериозно. Според официалните доклади в района на Драконовия триъгълник са изчезнали или претърпели злополука повече кораби и самолети, отколкото в Бермудския триъгълник.

Нова версия разкрива тайната на Бермудския триъгълник

Друг интересен факт е, че тук често се срещат изоставени кораби, носещи се по водата без екипаж, неидентифицирани плавателни обекти. Сред най-големите мистерии са честите подавани сигнали, в които пилоти и капитани на кораби твърдят, че в триъгълника става нещо странно с времето - губи им се известен период от време, сякаш времето липсва.

13 от най-зловещите места в света (СНИМКИ)

Има и теории, че в района на Дяволско море е изчезнала и легендарната Амелия Еърхарт - първата жена, прекосила Атлантика по въздушен път и прелетяла сама над Северна Америка.

Вижте още:

Неразгаданите мистерии: Корабът „Мария Селесте“

Стъклени пирамиди лежат на дъното на Бермудския триъгълник (ВИДЕО)

Босненските пирамиди - древни енергийни генератори или измама

Загадката на мегалитите

Жената, която остана завинаги в небето

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук