Босненските пирамиди се намират край градчето Високо и са откритие на археолога Семир Османагич. Той твърди, че това са най-древните и най-големите пирамиди, откривани досега.
Според Османагич босненските пирамиди са откритие, което ще промени изцяло древната история. Тяхната възраст е около 25 000 години и са първите пирамиди, открити в Европа.

В района е обособен комплекс от няколко различни по големина пирамидални структури. Най-голямата от тях е така наречената Пирамида на Слънцето - висока 220 метра (50 метра по-високо от Хеопсовата)

Никой не е предполагал, че тези хълмове са изкуствено издигнати. След разкопките се вижда, че под слоевете почва има големи плочи, споени от древен цимент. Открита е и система от подземни тунели.

Мистерии: НЛО, заснети през 2016 г. (ВИДЕО)

Ориентацията на пирамидите е северна и е много точна. Османагич твърди, че те са древна система от енергийни генератори, които и досега излъчват мощна енергия. Останалите пирамиди по света също са такива. Направила ги е много по-развита цивилизация от нашата, познавали са планетата много по-добре от нас. През последните 20 години от Япония до Турция, през Перу и Тенерифе се откриват пирамиди, някои от които са по-стари от египетските, твърди босненският археолог.

Какво е обяснението за "музиката", чута от астронавтите на Аполо 10?

Ако открием тайната на древните пирамиди, ще можем да използваме енергията, която излъчват и да възстановим изгубената връзка между земята и хората. На върха на пирамидата на слънцето е установен енергиен лъч с честота 28 кHz и радиус 4,5 метра. Установен е и ултразвуков лъч с радиус 10 метра и честота 30 кHz.

Уфолог показа снимки на извънземни, открити в Розуел (ВИДЕО)

Започнати са медицински изследвания, които да определят ефекта на пирамидите върху човешката аура. Първоначалните данни показват,че емоционалното състояние на хората е силно повишено, когато се намират в пирамидата. Това се дължи на намаляването на отрицателните йони, които се срещат в атмосферата.

Босненската пирамида на Луната е е висока 190 метра и е втората по големина постройка в босненската долина на пирамидите. Заедно с пирамидите на Слънцето и Дракона те образуват перфектен равностранен триъгълник.

Вижте още във видеото