За да чувствате красиви, забравете снимките на знаменитости
За да чувствате красиви, забравете снимките на знаменитости / sxc.hu

Милиони мъже и жени по света се чувстват неуверени във външния си вид, което често води до ниско самочувствие и липса на самоуважение. Най-зле се чувстват хората с наднормено тегло или двойна брадичка. Други пък се притесняват от лошата си кожа или дори цвета на косата си. Всъщност, концентрирайки се върху недостатъците си, вие оставате слепи за всички положителни качества, които притежавате.

Психолозите имат няколко съвета, които ще ви помогнат да си върнете самочувствието, ако сте го загубили, или ще ви държат далече от капана на нездравословната самокритика.

Не забравяйте, че звездите, на които толкова се възхищавате и искате да изглеждате като тях, са под 24-часово наблюдение. Поради тази причина те почти винаги са придружавани от гримьори и фризьори, които се грижат любимците ви винаги да изглеждат перфектно. Замислете се как бихте изглеждали вие, ако през цялото време ви следваха стилисти, които да ви разкрасяват.

Освен това вашият начин на живот е доста различен от този на знаменитостите. А и на вас не ви плащат да изглеждате перфектно, нали? Не сте лице на марка гримове или бельо. А и едва ли можете да си позволите и половината от продуктите и дрехите, които имат вашите любимци.

Не се страхувайте да бъдете себе си без значение от какви комплекси страдате – дали си мислите, че сте твърде ниски или високи, дебели или слаби. Все пак сте родени в свят, в който никой не е перфектен, но пък всеки е уникален.

Спрете да гледате снимки на звездите, на които завиждате и искате да приличате. Или поне отбележете някъде в съзнанието си колко са обработени и подобрени лицата и телата на тези снимки. Направете си услуга и спрете да се сравнявате с тях, защото просто не е честно.

И последен съвет: Яжте здравословно, спортувайте, смейте се и се забавлявайте.