Актрисата Деби Райън изпълнява главната роля в сериала „Ненаситна“
Актрисата Деби Райън изпълнява главната роля в сериала „Ненаситна“ / Gulliver/Getty Images
Новият сериал на Netflix "Ненаситна" бе обвинен в пренебрежително отношение към хората с наднормено тегло, а петиция, с която се настоява за изтеглянето му, вече събра над 150 000 подписа.

Ревю с пищни моделки нажежи страстите (СНИМКИ)
 
Сериалът с участието на Далас РобъртсАлиса Милано и Деби Райън ще бъде достъпен като стрийминг услуга от 10 август.

Ашли Греъм: И закръглените жени могат да са ангели на Victoria's Secret (СНИМКИ)

Поредицата на Netflix разказва историята на Пати - тийнейджърка с наднормено тегла, която става жертва на подигравки от страна на съучениците си  След като претърпява удар в челюстта, Пати не може да се храни нормално в продължение на месеци, в резултат на което отслабва драстично. И решава да си отмъсти на всички, които са я тормозили. В петицията се казва, че сериалът окуражава млади жени да правят преценки за себе си въз основа на фигурите си и популяризира не само диети, но и обективизацията на женското тяло. Освен това "Ненаситна" може да отключи хранителни разстройства у младите жени, които ще го гледат. "Все още имаме време да отменим излъчването на този сериал, базиран върху несигурността на младите жени, които смятат, че за да си щастлива и да предизвикваш интерес, трябва да отслабнеш", се отбелязва в петицията, цитирана от БТА.

Аз не съм ангел: Пищни красавици завладяват интернет (СНИМКИ)
 
Актрисата Деби Райън защити сериала на страницата си в Instagram.
 

@insatiable 🖤

A post shared by 🖤 (@debbyryan) on

"Като човек, на когото е познат начинът, по който женското тяло е осмивано, бях ентусиазирана да работя над "Ненаситна", защото сериалът дава отговор на редица въпроси посредством сатирата", написа тя.
 
Според нея хубавото в сериала е, че той показва онези, които подлагат на тормоз, и им казва, че това не трябва да се прави.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук