/ Зоопарк Бургас
Сладки бебета Патагонски Мари радват посетителите на Зоопарк Бургас. Патагонска мара е едър южноамерикански гризач от род Мари. Видът е разпространен в патагонската част на Аржентина. 

Зоопарк Бургас

Поради визуалната прилика със зайците често е наричан и с името Патагонски заек. Видът предпочита равнинни местности, но се среща и в местности обрасли с храсталаци и дори гори.

Запознайте се с новите сладки бебета в Зоопарк Бургас - бели еленчета лопатари (СНИМКИ/ВИДЕО)

В северните ареали обитава и територии с рядка полупустинна растителност. Патагонската мара на външен вид много прилича на заек. Имат сравнително дълги уши и крайници.



Задните крайници са по-дълги и замускулени от предните. Предните крайници са въоръжени с четири пръста, а задните с по три. Опашката е къса и слабо окосмена. Космената покривка по гърба и горната част на тялото е сива, отдолу е бяла, а в страни е оранжева.

Зоопарк Бургас

Представителите на вида са растителноядни като се хранят предимно със зелената част на растенията и плодове. Марите са предимно дневни животни и прекарват около 46% от ежедневната си дейност заети в хранене.

Единствените у нас свещени ибиса са в Зоопарк Бургас, роди се и трицветно бебе пони (СНИМКИ/ВИДЕО)

В южна Аржентина марите се размножават от август до януари. Бременността продължава около 100 дни. Обикновено ражданията в Патагония настъпват през месеците септември и октомври веднага след зимните дъждове и летния сух сезон. Обикновено раждат един път годишно.