Има много историите за допуснати медицински грешки или проявена лекарска небрежност. Всеки може да разкаже по няколко абсурдни ситуации, в които е изпадал негов близък или роднина. Но истинската драма за всеки човек започва тогава, когато той стане жертва на подобен "инцидент".

Вижте най-известната лекарска грешка в новата история на медицината.

Хирургът, който премахнал грешния крак

По всяка вероятност този случай е най-известната лекарска грешка в новата история на медицината. През февруари 1995 г. хирург от Тампа, Флорида, премахнал грешния крак на своя 52-годишен пациент Уили Кинг.

Родители обвиняват лекари за смъртта на детето си

След края на инцидента разследващите установили, че отрязването на грешния крак на пациента било част от верига от лекарски грешки и грешно подадена информация.

Млада майка почина след лекарска грешка (ВИДЕО)

В момента, в който екипът, опериращ Кинг, разбрал, че всъщност режат крака, който няма нужда от ампутация, вече било твърде късно и се наложило да довършат процедурата.

Столични болници размотават майка с дете заради липса на специалисти (ВИДЕО)

Водещият хирург загубил лиценза си да практикува за 6 месеца и бил глобен с 10 000 долара. Университетската обществена болница в Тампа, където се провела операцията, платила 900 000 долара на пациента, а хирургът трябвало да даде още 250 000 долара на Кинг.