Варненка стана „Кралица на киселото мляко в Родопите (СНИМКИ)
Варненка стана „Кралица на киселото мляко в Родопите (СНИМКИ) / netinfo

23-годишната Мариана Георгиева е новата „Мис Родопи 2016". Красавицата от Варна бе коронована и за „Кралица на киселото мляко". Георгиева ще представи страната ни в Китай.

Изборът на „Мис Родопи 2016" бе част от празничната програма на Фестивала на киселото мляко, което се проведе тази седмица в смолянското село Момчиловци.

Спонсор и съорганизатор на празника е китайска компания, която произвежда мляко от няколко години. Специално за фестивала пристигнаха гости от Китай, където млякото на Родопите и Момчиловци се рекламира като една от тайните на дълголетието.

Варненка стана Кралица на киселото мляко" в Родопите (СНИМКИ)
netinfo
Първа подгласничка на победителката и "Мис Елегантност" на провелия се снощи конкурс е Антония Петрова. 16-годишното момиче от София впечатли журито и се окичи с призовото място.

Втора подгласничка и "Мис Талант" е 23-годишната софиянка Христина Николова.

Трета подгласничка на „Мис Родопи 2016" , която получи и титлата „ Мис Здраве", е 18-годишната Петя Сивинова от Чепеларе.

16-годишната Виктория Учикова с корени от Момчиловци пък спечели сърцата на публиката.

Варненка стана Кралица на киселото мляко" в Родопите (СНИМКИ)
netinfo
Наградният фонд на конкурса е 8000 лв., като „Мис Родопи - Кралица на киселото мляко-2016" ще получи 3000 лв., първа подгласничка - 2000 лв., втора подгласничка - 1500 лв., трета подгласничка - 1000 лв. Наградата за избора на публиката е 500 лв.