/ iStock/Getty Images
По време на блокирането някои от нас си намериха нови хобита, други започнаха да четат малко повече, а трети се отдадоха на гледането на сериали и филми, които отдавна бяха в списъка им за гледане и не намираха време за тях.

Последното занимание изглежда е било взето много насериозно от един фанатичен кинаджия, който е преминал през локдауна, гледайки повече от 1000 филма, съобщава Би Би Си.

Това е Фил Уотс от Съмърсет, Англия, който, след като загубил работата си, решил да се посвети на това, което обича повече от всичко, а именно киното. Уотс работел във фабрика за дървен материал и бил уволнен през януари 2021 г. Именно тогава той започва да гледа филми нонстоп, достигайки до 7 прожекции на ден. До пролетта на 2021 г. Уотс изгледал около 300-400 филма. "Трябваше да си водя бележки, иначе забравях какво съм видял", коментира той.
 

Според записките му, през този период той е изгледал 1028 филма, между които всичките части на "Джеймс Бонд", "Стар Трек" и "Бързи и яростни".

Самият Фил Уотс описва себе си като "луд" по киното и по конкретно по сагата "Междузвездни войни".

Киното изглежда е в кръвта на Уотс, тъй като баща му е работил като инженер по прожекциите. По-точно Роджър Уотс е упражнявал тази професия в Плимут, докато през 1992 г. самият Фил Уотс започва да прави филми на DVD.

Но какво означава за Уотс да гледа кино, което, изглежда, толкова много обича? "Винаги съм използвал филмите като форма на бягство. Някои хора отиват да тичат или четат книга. За мен филмът е два часа в далечна галактика, в дълбок океан или в реалистична драма."

 
БГНЕС