/ Gulliver/Getty Images
Лондонската компания Notjust Clothing създаде два пуловера, които ще зарадват феновете на кралското семейство в списъка с подаръци на британците тази година.

Коледният асортимент включва възпоменателен пуловер с лика на кралица Елизабет II (44 долара), както и празничен вариант на емблематичния пуловер на принцеса Даяна с черна овца (44 долара), като и двата са произведени в Обединеното кралство.

Черният пуловер в чест на покойния монарх е с бяла илюстрация на младата кралица Елизабет, която носи тиарата си, заедно с рисунка на снежинки и думите "Весела Коледа". На гърба на пуловера е изписано "1926 - 2022" над празнично Корги, носещо коледна шапка, и посланието "Благодаря ви за всичко, мадам".За феновете на Даяна Notjust е използвал като прототип известният пуловер с черна овца на покойната принцеса на Уелс и му е придал коледен вид, като е заменил овцете с празнични елени.Пуловерите са изработени от акрилна прежда, произведена от рециклирани отпадъци, и според марката половината от приходите ще отидат за благотворителните организации за младежки спорт Football Beyond Borders и Bloomsbury Football.

Представител на марката - която от 2017 г. насам е събрала повече от 100 000 долара за благотворителност - заяви, че Notjust е избрала да помогне на организации, които "използват силата на футбола, за да променят живота на младите хора", вдъхновени от тазгодишното Световно първенство по футбол.
БГНЕС