/ istock

С настъпването на есента кухнята се изпълва с топли аромати, подправки и сезонни продукти, които носят уют и вдъхновение.

Това е времето на тиквата, ябълките, гъбите и кореноплодните зеленчуци - съставки, които превръщат всяко ястие в истинска наслада.

istock

Една от най-обичаните есенни рецепти е крем супата от тиква - кадифена, ароматна и богата на витамини. Леко овкусена с джинджифил и щипка канела, тя стопля и тялото, и душата.

Топ 5 начина да превърнеш тиквата в гурме шедьовър

Друг сезонен фаворит е печените зеленчуци с мед и розмарин. Моркови, пащърнак, тиква и червено цвекло се карамелизират до съвършенство и се превръщат в идеална гарнитура или самостоятелно ястие.

istock

Не може да минем и без есенен ябълков щрудел - с хрупкава коричка, канела и орехи, който ухае на домашен уют. За любителите на соленото, гъбеното ризото е класика – кремообразно, ароматно и с дълбок вкус на гора и есен.

Тази есен заложете на простичките рецепти с истински, сезонни продукти - те носят не само вкус, но и настроение. Всяка хапка е малък празник на уюта и топлината у дома.