Том Круз се отдалечил от сциентологията
Том Круз се отдалечил от сциентологията / снимка: БГНЕС, архив

Том Круз се дистанцирал от сциентологията, съобщава американското списание "Стар". Според изданието актьорът, който неотдавна се разведе със съпругата си Кейти Холмс, се е отдалечил от противоречивата институция, на която беше станал лице.

"Том не е признал открито, че напуска сциентологията завинаги", съобщи близък до звездата източник. "Но той се дистанцира от хората в църквата и се събра с приятели, които не са част от тази религия", допълни източникът.

50-годишният Круз започнал да осъзнава вредите, които пристрастията му към противоречивата църква са оказали на връзките му с бившите му жени Кейти Холмс и Никол Кидман, както и с бившата му приятелка Пенелопе Крус, пише БГНЕС.

"Том се среща с приятели, които гледат на нещата от друга перспектива, и те го съветват да преодолее Кейти и всичко, през които е преминал със сциентологията", разкри запознатият източник. "Той най-сетне разбра, че защитаването на сциентологията не му е послужило толкова добре, колкото се е надявал. Той премина през три развода и имиджът му пред обществото никога не е бил по-лош", допълни източникът.