Тайната на дълголетието на една 105-годишна шотландка
Тайната на дълголетието на една 105-годишна шотландка / ThinkStock/Getty Images

Жителка на шотландския град Глазгоу разкри, че тайната на дълголетието се крие в редовната консумация на алкохол, съобщи в. "Метро". Ина Караферс, която на 30 ноември навърши 105 години, разказва, че всяка седмица си пийвала джин с портокалов сок.

100-годишна баба разкри изненадващи тайни за дълголетието си

Шотландката се намира в интерната за възрастни хора със специални потребности Aisla Craig, където и сега може да я види човек с чаша алкохол в ръка. Жената спазва хранителен режим, който включва коктейл с джин и портокалов сок, овесени ядки, тостове и сладки. По думите й именно на тези продукти дължи здравето и дълголетието си.

Столетник, не стъпвал на лекар, разкри тайната на дълголетието си

Жителката на Глазгоу се е появила на бял свят през 1910 година. Родила е три деца: Иън (тази година е навършил 70 години), Морийн (65 години) и Сара, която е починала на 8-годишна възраст. Шотландката цял живот е работила, за да ги отгледа, но никога не е забравяла и за развлеченията.

Тайните за дълголетие на най-старите близнаци в света

Караферс първо била механик, а след това инженер в завод. Всеки понеделник ходела на дискотека в един от местните клубове, където винаги си поръчвала коктейли с джин.

Това не е първият случай, когато столетник посочва алкохола като една от главните причини за здравето и дълголетието си, твърди изданието.

Източник: БТА