Съюзът на гейовете и лесбийките срещу клеветата раздаде награди
Съюзът на гейовете и лесбийките срещу клеветата раздаде награди / Guliver/Getty Images

Актрисата Кери Уошингтън, режисьорът Роланд Емерих, сериалите "Transparent" и "Как да ни се размине за убийство?" са сред тазгодишните носители на медийни награди на Съюза на гейовете и лесбийките срещу клеветата /GLAAD/, съобщи Асошиейтед прес.

Организацията на сексуалните малцинства в Америка промотира присъствието на лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални в медиите.

Медийните награди на Съюза на гейовете и лесбийките срещу клеветата се връчват на хора, оказали най-голямо влияние върху развитието на гей културата, а също на средства за масова информация, филми, сериали и програми, способстващи за укрепването на положителния имидж на сексуалните малцинства.

Председателката на съюза Сара Кейт Елис заяви, че Кери Уошингтън - звездата от сериала "Скандал", е направила много за общността на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните. "Тя е като наш говорител", увери Елис. Германецът Роланд Емерих - режисьорът на филмите "Денят на независимостта", "Годзила" и "След утрешния ден", който е гей, призна, че дълго криел хомосексуалността си, защото не искал да бъде ограничаван да заснема единствено филми, в които се описват истории за гейове.

Наградата за филм спечели "Игра на кодове", а наградите за драматичен сериал и комедиен сериал получиха съответно "Как да ни се размине за убийство?" и "Transparent". Призът за отделен епизод в сериал без участието на персонаж от общността на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните бе присъден на "Identity Crisis", за телевизионен филм или мини сериал - на "Нормално сърце", за телевизионна драма в дневната програма - на "Дните на нашия живот". Наградата за музикант спечели пънк рок бандата "Агенст ми".

Други награди на съюза ще бъдат връчени в Ню Йорк на 9 май.

Източник: БТА