Ако трябва да назовем човек в България, който да знае всичко за диетите, няма да се затрудним. Няма да се затрудним и да посочим такъв човек в Ливан, тъй като говорим, разбира се, за диетоложката на звездите Енджи Касабие

Голямата новина около нея е, че тя издаде книга, с която казва "не" на диетите. И го казва не само заради зимата, а по принцип. Вижте още в канала "VIP Virals" във vbox7.

"За да вземем мерки срещу вирусите трябва да подсили максимално имунната система. За целта, човек трябва максимално да се изчисти от токсините, защото те са храната на вируса, а за това почти не се говори. Повечето хора мислят, че като пият витамин С и медикаменти са ок, но забравят факта, че като тялото е болно - то е блокирано и не ги поема", коментира Енджи в интервю за "Труд".
 

Диетоложката препоръчва на всеки да пие гореща вода сутрин, защото действа прочистващо. Също така и да постим, но без да пропускаме закуската, защото тя е най-важна от всички хранения. "За зимните месеци препоръчвам тиквата - тя е много полезна за храносмилането, както и авокадото. Туршиите и киселото зеле действат пробиотично, но не трябва да се консумират в гигантски количества. Хубаво е да се избягва червеното месо, което да присъства на трапезата не повече от един път на седмица. Важно е да се избягва и бялата захар, защото тя си е храна за вируса", съветва Енджи.
 

Енджи Касабие от скоро е и майка и по думите ѝ синът ѝ Раян е най-позитивното нещо в нейния свят. "Постоянно си мисля как ще порасне и искам да му осигуря хубаво бъдеще. Като минавам покрай близкото училище и наблюдавам пред него деца на по 13 години с цигара в ръка, които изглеждат по-възрастни за годините си. Не искам детето ми да е в такава атмосфера, за една майка е най-важно и ценно да даде на детето си качество на живот", категорична е тя.