Ирис Митeнар получи короната от Пиа Вурцбах
Ирис Митeнар получи короната от Пиа Вурцбах / БГНЕС

Двайсет и тригодишната студентка по стоматология от Франция Ирис Митeнар спечели годишния конкурс за красота "Мис Вселена", организиран тази година във Филипините, съобщи Асошиейтед прес. Тя каза, че възнамерява да помогне на повече деца в неравностойно положение да тръгнат на училище.
Девойката от град Лил, северна Франция, покри с длани лицето си от изненада и радост, докато нейната предшественичка филипинката Пиа Вурцбах поставяше короната върху главата й.

Вижте в снимки представянето ѝ на Мис Вселена в галерията тук

Студентка от Франция e новата Мис Вселена (СНИМКИ)
netinfo

"Мисля, че Франция и Европа наистина се нуждаят от "Мис Вселена", каза Ирис Митeнар по време на пресконференция след конкурса.

Мис Франция получи короната в оспорвана борба с други 85 съпернички след тричасово шоу в столицата Манила. Водещ беше комедийният актьор Стив Харви. Първоначално журито отся 12 претендентки, а още една беше избрана чрез онлайн гласуване на 100 милиона души от цял свят.

Студентка от Франция e новата Мис Вселена (СНИМКИ)
netinfo

За първа подгласничка беше избрана Мис Хаити, Ракел Пелисие. Родният град на 25-годишната красавица беше разрушен при земетресението през 2010 г. Мис Колумбия, Андреа Товар на 23 г., която е индустриален дизайнер и фотограф, беше обявена за втора подгласничка.

Студентка от Франция e новата Мис Вселена (СНИМКИ)
netinfo

Ирис Митeнар е първата французойка от 60 години, която печели конкурса за красота. Носителката на престижната титла възнамерява да помогне на повече деца, най-вече момичета, да посещават училище.

БТА