/ ThinkStock/Getty Images
Собствениците на един от зоопарковете в Кайро мамят посетителите, като им показват боядисани като зебри магарета, съобщава телевизионният канал Екстра нюз.

Разгадаха за какво служат шарките на зебрите
 
За мошеничеството предупредил десетокласникът Мохамед Сархан, който посетил зоологическата градина при организирана екскурзия. На момчето му направило впечатление, че черните ивици на "зебрите" започнали да се стичат по главата и тялото на животните.
 

الغباء وصل في البلد انهم جايبين حمار بلدي و مخططينه علي انه حمار وحشي و هكذا و من غبائهم نسوا يدهنوا الاسود تاني فا بهت...

Публикувахте от Mahmoud A. Sarhan в Събота, 21 юли 2018 г.
Като се взрял по-отблизо, ученикът с изненада открил, че всъщност ставало дума за магарета, широко разпространени в Египет, боядисани като зебри.

Зебрата бял кон на черни ивици ли е или черен кон на бели ивици?
 
Оказало се, че заради настъпилите големи горещини в египетската столица, боята се разтекла и характерната окраска на зебрите започнала да се свлича пред очите на посетителите.
 

القصة الكاملة للحمار الوحشي "المزيف" بالحديقة الدولية التفاصيل :https://bit.ly/2O7TCFb Extra News

Публикувахте от Extra News в Неделя, 22 юли 2018 г.
Мохамед Сархан заснел животните и пуснал кадрите във Фейсбук, предизвиквайки огромен интерес в арабските медии.
 
Собствениците на зоопарка искали да закупят двойка зебри, но цената се оказала прекалено висока за тях. Тогава те заложили на алтернативен вариант - боядисването на магаретата на райета.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА