Ако сте от типа пътешественик, ĸoйтo не обича тълпите туристи и избягва популярните и пренаселени места за почивка, то за вас са подходящи някои по-отдалечени места в света.

Бягство от целия свят: 7 дестинации за истински пътешественици (СНИМКИ)

За тези, които имат желание да сменят самолет с влак, автобус и лодка - има отдалечени дестинации, които малко хора имат шанса да видят. Седем от най-отдалечените дестинации в света ни представя каналът "7-те НАЙ" във vbox7:

Великденският остров

Великденският остров или Рапа Нуи се намира на 3540 км от бреговете на Чили, а най-близкият му съсед - остров Питкерн, е на 1931 км, посочва Arhitectural Digest.

Пътуващите ще открият на него 887 статуи на моаи.

Националният парк Рапа Нуи е обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 2015г.

Великденския остров
iStock/Getty Images

Станция Макмурдо, Антарктида

Това е най-голямата изследователска станция на континента. Тя е разположена на южния край на остров Рос в Антарктида, на 1367км. северно от Южния полюс, Макмурдо.

Съоръжението, което провежда изследвания във всички възможни сфери - от астрофизика до ледникова геология, е създадено през 1955г. и се управлява от Националната научна фондация на правителството на САЩ. Общността е дом на над 85 сгради и може да приеме над 1200 посетители.

Станция Макмурдо
iStock/Getty Images

Острови Гамбие, Френска Полинезия

Островите Гамбие са един от най-уединените райони на Френска Полинезия. Разположени на 1609км от Таити, в най-югоизточната част на архипелага Туамоту, тези вулканични острови имат коралови рифове и кристални лагуни.
Основният град Рикитеа на остров Мангарева е известен с черните си култивирани перли.

Тристан да Куня

Изолираният остров Тристан да Куня е разположен в южната част на Атлантическия океан, на 2805км. източно от Кейптаун, Южна Африка. Там живеят само 246 души, островът е действащ вулкан и основният му град - Единбург от Седемте морета, е почти унищожен след изригване през 1961г.

Най-зашеметяващите зимни дестинации в света (ГАЛЕРИЯ)

Желаещите да посетят Тристан трябва да планират предварително това, тъй като е необходимо разрешение от местните власти.

Оймякон, Русия

Това е едно от най-студените населени места на земята. Сибирският град с около 500 жители е на няколкостотин километра от Арктическия кръг, а най-близкият град - Якутск, е на двудневно шофиране.

В града е тъмно около 21 часа на ден през зимата, а местната диета се състои предимно от месо, поради невъзможността за отглеждане на земеделски култури.

Оймякон
iStock/Getty Images

Итокортормит, Гренландия

Малкото селище в Гренландия е разположено между Northeast Greenland National Park и Scoresby Sund - най-големият в света национален парк и фиорд.

Там живеят приблизително 450 души, селцето е съставено от цветни дървени сгради и до него може да се стигне с хеликоптер или лодка. Районът е богат на диви животни, включително полярни мечки, нарвали и моржове.

Остров Сокотра, Йемен

Известен като „Галапагос на Индийския океан”, йеменският остров Сокотра се гордее с огромно биоразнообразие. Една трета от растителния живот на острова и 90 процента от влечугите не се срещат никъде другаде на земята.

ЮНЕСКО класифицира архипелага Сокотра, който включва острова като обект на световното наследство през 2008г.

Остров Сокотра
NOVA