Повечето хора обичат да посещават популярни туристически дестинации. Има обаче държави, които туристите посещават рядко, въпреки техните природни дадености и исторически забележителности. Вижте ги в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

5. Сао Томе и Принчипе

Демократична република Сао Томе и Принсипи е малка островна държава в Гвинейския залив на запад от бреговете на Централна Африка. Броят на населението, отчетено за последно през 2016 г., е близо 200 000 души. Това е най-слабо посещаваната държава в Африка, данните за 29 000 посещения са за 2016 г. Както останалите държави в тази класация, така и в тази основната причина за липсата на туристи е липсата на удобен транспорт.

Сао Томе и Принчипе
iStock/Getty Images

4. Коморските острови

Коморските острови е островна държава в Африка. Броят на населението, отчетено за последно през 2018 г., е 850 688 души. Броят на туристите към днешна дата е около 15 000. Броят на полетите е ограничен, липсва и градски транспорт, но най-големия проблем е огромния брой на комари, които пренасят малария.

Коморските острови
iStock/Getty Images

3. Ниуе

Ниуе е коралов остров в централната част на Тихия океан и едноименна самоуправляваща се държава. Броят на туристите е около 10 000. Основната причина за липсата на туристи е слабо развитата туристическа инфраструктура.

2. Маршаловите острови

Република Маршалови острови е островна държава в Микронезия. Населението е около 53 000, а броя на туристите е около 8000 на година. Част от причината защо няма много туристи е наличието на само една самолетна компания, която пътува до там, както и скъпите билети. Освен самолетните билети, хотелите също не са никак евтини. Тъй като нивото на престъпност е ниска, някои туристи предпочитат да спят на плажа.

Маршалови острови
iStock/Getty Images


1. Науру

Република Науру е малка островна държава в южната част на Тихия океан, южно от Маршаловите острови. Науру е уникална в качеството си на може би единствената държава без официално обявена столица, а само фактическа – Ярен. Броят на населението, отчетено за последно през 2018 г., е 11 200 души. Всяка година държавата е посещавана от средно 200 туристи. Причината за това е липсата на удобен транспорт, наличието на два хотела и липсата на нощен живот.