Хипоалергенните условия в бита, правилното съчетание на физическо натоварване и почивка и употребата на млечнокисели продукти поддържат имунитета по време на пандемията от коронавируса, съобщи ТАСС. Това е мнението на анкетирани от агенцията специалисти.
Търговците съобщиха, че с настъплението на коронавируса се е повишило търсенето в руските магазини на продукти за поддържане на имунитета, включително на чесън и джинджифил.
Хапвайте чесън за здраве: Полезен е и има решение за лошия дъх след това
Пред ТАСС руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко подчертава, че тези продукти влияят на състоянието на общия имунитет, но не могат да се сравняват с противовирусните препарати по ефективност.
Според генералния директор на Медицинския център за имунокореция Людмила Лапа, лимоните може да се използват за профилактика при простудни заболявания, но те не притежават мощен защитен ефект. За поддръжката на имунитета полезни са прости неща - употреба на чиста вода и спазване на принципите на здравословното хранене.
Тези храни укрепват белите дробове и предпазват от дихателни заболявания (СНИМКИ)
"80 на сто от имунитета е в стомашно-чревния тракт", подчертава лекарката.
Трябва да се обърне внимание и на помещението, в което прекарваме времето си:
"Хипоалергенният бит у дома, съчетанието на редовни физически натоварвания с почивка са най-важни", подчертава Лапа.
Храни за повишаване на имунитета по време на коронавирус
Плодовете и зеленчуците като цяло са полезни за организма, напомня лекарят диетолог, кандидат на медицинските науки Елена Чедия.
Тя препоръчва и млечнокисел продукт, известен в Русия още от 80-те години на миналия век, когато в млечните кухни, както и в столовете в училищата и детските градини бил включван задължително в менюто. Това е ацидофилно мляко, което нормализира чревната флора, въздейства на стафилококовата инфекция и повишава имунитета.
Търговците съобщиха, че с настъплението на коронавируса се е повишило търсенето в руските магазини на продукти за поддържане на имунитета, включително на чесън и джинджифил.
Хапвайте чесън за здраве: Полезен е и има решение за лошия дъх след това
Пред ТАСС руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко подчертава, че тези продукти влияят на състоянието на общия имунитет, но не могат да се сравняват с противовирусните препарати по ефективност.
Според генералния директор на Медицинския център за имунокореция Людмила Лапа, лимоните може да се използват за профилактика при простудни заболявания, но те не притежават мощен защитен ефект. За поддръжката на имунитета полезни са прости неща - употреба на чиста вода и спазване на принципите на здравословното хранене.
Тези храни укрепват белите дробове и предпазват от дихателни заболявания (СНИМКИ)
"80 на сто от имунитета е в стомашно-чревния тракт", подчертава лекарката.
Трябва да се обърне внимание и на помещението, в което прекарваме времето си:
"Хипоалергенният бит у дома, съчетанието на редовни физически натоварвания с почивка са най-важни", подчертава Лапа.
Храни за повишаване на имунитета по време на коронавирус
Плодовете и зеленчуците като цяло са полезни за организма, напомня лекарят диетолог, кандидат на медицинските науки Елена Чедия.
Тя препоръчва и млечнокисел продукт, известен в Русия още от 80-те години на миналия век, когато в млечните кухни, както и в столовете в училищата и детските градини бил включван задължително в менюто. Това е ацидофилно мляко, което нормализира чревната флора, въздейства на стафилококовата инфекция и повишава имунитета.