/ ThinkStock/Getty Images
Диетоложката от Турция Шебнем Йълдъръм установи как да се избавим от лошия дъх в устата след консумация на чесън, съобщава РИА Новости.

Йърдъръм отбелязва, че много хора не ядат чесън заради предизвикания от него лош дъх в устата. Диетоложката препоръчва да се похапва чесън заедно с варено мляко, за да се избегне неприятният дъх.

Защо чесънът е толкова полезен?

Тя припомня, че консумацията на чесън възпрепятства появата на рак на млечната жлеза и понижава нивото на кръвната захар.

По думите й, този зеленчук неутрализира последствията от хранително отравяне и нормализира артериалното налягане.

Помага ли наистина чесънът да се предпазим от коронавирус?

Освен това жените, които редовно консумират чесън и лук, по-рядко са засегнати от артрит на тазобедрената става.

През 2014 г. Американското дружество на химиците публикува резултатите от изследване за причините за зловонния дъх след ядене на чесън. Експертите обясниха миризмата на чесън със съдържащите се в него химични съединения.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА