/ netinfo
Това е третата най-печеливша филмова поредица на всички времена
"Преди много години в една далечна галактика" или на 24 май 1976 г. американските медии съобщават, че Джордж Лукас е започнал снимките по филм на име "Междузвездни войни" в Тунис.

Представиха първи кадри от новия филм от "Междузвездни войни" (ВИДЕО) 

Алек Гинес ще играе "брадат стар пустинен плъх, който някога е бил водещ генерал в галактическите битки". Новините продължават с разкритието, че Марк Хамил ще влезе в ролята на Люк Скайуокър.
 

netinfo


Само 12 месеца по-късно - на 25 май 1977 г., изданието обявява премиерата на първата част (и четвърти епизод де факто) от продукцията, озаглавена "Нова надежда".
 
"Междузвездни войни": Епизод 8 "Последният джедай" идва

"Междузвездни войни" оказва огромно влияние на съвременната попкултура и е третата най-печеливша поредица на всички времена след "Джеймс Бонд" и "Хари Потър" с печалби до момента от над 4,3 млрд. долара.
 
Разказът за измислената галактика, населявана от стотици видове различни създания и борбата за надмощие между тях бързо печели сърцата, а продукцията дава основа за развитие на развлекателния бизнес с компютърни игри, комикси, играчки и т.н.
 

netinfo
 


Вижте трейлъра на новия филм от сагата "Междузвездни войни" (ВИДЕО)

До този момент сме виждали седемте части на филма, но съвсем скоро по малките екрани ще можем да се насладим и на "Междузвездни войни: Епизод 8 - Последният джедай", който ще излезе на големия екран на 15 декември.
 
БГНЕС