Който участва в X Factor, ще сполучи. Така смятат мнозина. Ако се съди по българския шоу бизнес, това твърдение наистина е вярно. Много от най-успешните наши млади певици са започнали точно на сцената на музикалното риалити, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Ето кои са те:

Тита

От член на girl банда, през солов артист до поп-фолк певица. Тита (или Христина Пенчева, както е истинското ѝ име) определено преживява огромна трансформация през последните няколко години. Тита стартира кариерата си едва на 15, когато участва в X Factor. Тя се явява на кастинга като солов артист, но в последствие е разпределена в girl бандата “Sweet 16”. След края на шоуто групата се разпада, а Тита подписва с лейбъла на Криско.
Следват хитове като “Вуду кукла”, “Антилопа” и “Минимумът”. Освен с музиката си певицата набира популярност и с участията си в предаването “Като две капки вода” по НОВА и web сериала “Следвай ме” на Vbox7. Тази година, Тита смая всички като направи завой на 180°. През май, тя записа дебютния си поп-фолк сингъл “Да си знаят” в колаборация с Джена.
 

Гери-Никол

“Sweet 16” дава старт на още една българска дива - Гери-Никол. Подобно на Тита, след X Factor Гери-Никол напълно променя имиджа си. През 2015 певицата взривява музикалните класации с дебютния си сингъл “Ела и си вземи” в колаборация с Криско. Мнозина са скандализирани от предизвикателния имидж на (тогава едва 17-годишната) певица, но тя бързо дава да се разбере, че провокацията е нейна запазена марка в шоубизнеса.
Доказва го с хитове като “Напрао ги убивам” и “Дръжте се мъжки”, а видеото към “Момиче като мен” почти бива забранено от СЕМ… Тактиката ѝ явно работи, защото днес Гери-Никол безспорно е една от най-разпознаваемите български знаменитости!
 

Нелина Георгиева

За разлика от другите момичета в този списък, Нелина Георгиева става известна не като солов артист, а като вокалист на групата “Deep Zone Project”. Хаус и електронното дуо забелязват талантливата певица, когато тя участва в X Factor през 2013 и я канят да стане техен вокалист. 
Нелина приема и заедно с тях записва хитови сингли като “Маски долу” и “Чиста лудост”. През 2018, тя напуска групата и от тогава гради солова кариера.
 

Михаела Филева

Друга звезда, започнала кариерата си в музикално шоу, е Михаела Филева. Всъщност, певицата е истински телевизионен ветеран с участия не в едно, а в цели две певчески състезания: “Хит минус едно” (по БНТ) и X Factor. 

За пръв път гледаме певицата на малкия екран като състезателка в “Хит минус едно” през 2005, когато тя е само на 14. Няколко години по-късно тя се включва и в X Factor, където стига до живите концерти. Благодарение на участието си тя подписва с лейбъла на Графа – “Monte Music”, и издава дебютния си сингъл “Опасно близки” с VenZy.
 

Прея

Слънчевата Прея Осасей (или просто Прея, както е известна на феновете) също изгрява на сцената на X Factor. Певицата участва в шоуто през 2011, а две години по-късно се състезава и в “Музикална академия” по TV7. Скоро след това подписва с “Monte Music” и издава дебютния си сингъл “Малките неща”

Освен с музика, Прея се занимава и с актьорство: певицата дублира няколко филма, а през 2014 година дори участва в пиесата “Човекоядката” на Малък градски театър “Зад канала”.
 

Михаела Маринова

И накрая, но не на последно място, е успехът на Михаела Маринова може и да не идва мигновено, но пък се оказва траен. Певицата участва във втория сезон на X Factor, когато е едва на 15, но отпада на крачка от големите концерти. Тя не се отказва и година по-късно пробва отново – този път с триумфални резултати. 
Михаела стига до финала на шоуто, а скоро след това издава и сингъла “Стъпка напред”. Следват както редица музикални хитове, така и участия в риалити форматите “Маскираният певец” и “Като две капки вода” по NOVA. Тази година, певицата записа песента “Сериал” за сериала “Пътят на честта”, чиито втори сезон тръгва през септември.