Х Factor роди някои от най-големите родни музикални звезди. В зенита си риалити форматът изглеждаше като вълшебна формула за международна слава и музикален успех. Сред най-известните имена, изгрели в българския му вариант, са любими звезди като Михаела Маринова, Гери-Никол, Тита, DARA, Михаела Филева, Жана Бергендорф, Атанас Колев и много други.
 

В Х Factor обаче имаше и участници, които като че ли изчезнаха от погледите ни в последно време, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Какво правят петима от тях? Вижте:

Богомил Бонев

Рязък завой в кариерата си е направил Боги, който в момента живее и работи в Англия. През 2017 година той заминава да учи в Обединеното Кралство, където започва да пее на английски език под псевдонима Mason Blu. Последният му сингъл „Paradise”, издаден в колаборация с диджей DONN, излезе през март 2021.



Aна-Мария Янакиева

Да живее в Англия заминава и Ана-Мария Янакиева, която днес може да откриете в канала ѝ в Youtube. Там тя качва както кавъри, така и авторска музика.

Ана-Мария и Боги (с когото се запознаха покрай съвместната си песен „Теб си пожелах” през 2014) остават приятели и до днес. Ана-Мария бе сред звездите и на хитовия уеб сериал "Не така, брат", в който влезе в ролята на Блага.
 

Славин Славчев

Победителят от третия сезон на Х Factor Славин Славчев се радва на щастие не само в кариерен, но и в личен план. Тази година той издаде романтичата песен „Само теб”, в чиѝто клип участва приятелката му Красна.

Освен като солов артист, той пее и като вокалист в бандата Julian’s Laughter, която се сформира през 2017.
 

Теодора Цончева

Щастлива и влюбена изглежда и финалистката от трети сезон Тодора Цончева, която редовно публикува снимки с приятеля си Веселин. Теди успява да съвмести работата по нови проекти (последният ѝ сингъл „Ти” излезе през 2020) с Youtube канала си, на който качва кавъри и забавни скечове.
 

Невена Пейкова

Победителката от четвъртия сезон на Х Factor Невена също развива кариера не само като певица, но и като инфлуенсър. Невена има успешен Youtube канал и профил в Tik Tok, където редовно качва видеа. Последният ѝ сингъл „Не искам и не мога” излезе през 2020.