Павел Матеев - на стол №1 в „Х Factor“
Павел Матеев - на стол №1 в „Х Factor“ / netinfo
15-годишният Павел Матеев от Разград прескочи още два етапа от музикалното предаване „Х Factor“ и вече е на крачка от големите концерти.
В излъчения днес по Нова ТВ епизод от музикалната надпревара Павел премина успешно тренировъчните лагери и етапа с шестте стола. В групата на момчетата той излезе пръв на сцената, очарова журито с изпълнение на песен на „Linkin Park“ и менторът Криско го покани да седне на стол №1, откъдето не бе изместен от следващите участници. Вижте изпълнението му ТУК. Любопитното е, че до него още в началото седна още един изпълнител от Разградско – 21-годишният Цвятко Цвятков от Цар Калоян, по-късно обаче той бе заменен от друг участник.
Разград за втори път има представител на този етап от конкурса, в който остават общи 24 участници. Преди две години Даяна Гиргинова пя и на големите концерти, но не като индивидуален изпълнител, а като член на сформирана по време на предаването група.
Павел е най-малкият участник в групата на момчетата, но има опит в подобни формати, той бе финалист в „Големите надежди“ през 2014 г., а през 2015 г. и сред десетте финалисти за избор на български представител за „Детската Евровизия“. Печелил е множество национални конкурси. Павел се подготвя в Арт център „Кърнолски“ при Снежана Полихронова-Кърнолски. Ученик е в ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“, занимава се с фотография, видеозаснемане и монтаж, режисьор е на интелектуалната гина „Точно в 4,20“, която стартира миналата учебна година в Разград.
Дарик-Разград желае успех на Павел Матеев!