Разкриха какви подаръци е получила Елизабет Втора за 90-ия си рожден ден
Разкриха какви подаръци е получила Елизабет Втора за 90-ия си рожден ден / Guliver/Getty Images

Бъкингамският дворец разкри някои от подаръците, които британската кралица Елизабет Втора е получила за юбилейния си 90-и рожден ден, като сред тях фигурират кон и дрехи за нейните кучета, съобщава агенция ДПА.

Кралица Елизабет Втора с лъчезарна усмивка пред новия си портрет (СНИМКИ)

В листата на получените дарове по случай кръглата годишнина на Нейно Величество фигурират също мече от мохер, което й било подарено от президента на кралската регата "Хенли". Играчката носела името Бърти и била изплетена под формата на традиционна моряшка шапка.

Дареният кон на кралицата се казвал Сър Джон и й бил подарен от канадската Кралска горска полиция. Жителите на Британските Вирджински острови се отчели пред монарха за юбилея с виолетова чанта от сол.

Ани Лейбовиц: Кралицата е малко дръпната и раздразнителна

Не били забравени и любимите на кралицата коргита и доргита, които се сдобили с четири красиви кафяви якета. Дрешките били декорирани с хералдики на Уиндзор и на Мейдънхед.

Кралицата се сдобила с голям брой подаръци през цялата 2016-а, като само през месец април за една седмица получила 17 420 писма, пощенски картички и колети с дарове.

Източник: БТА