/ ThinkStock/Getty Images
Хората изтъняват гласа си, когато говорят с доминиращи личности, които пък от своя страна го правят по-плътен, установиха британски учени, цитирани от в. "Метро".

Екип от университета Стърлинг в Шотландия установи, че доминиращите мъже и жени говорят с по-дебел глас, когато общуват с другите, за да изглеждат по-уверени и че контролират положението.

Няколко хитринки, които ще ви помогнат в общуването

Докато хората, които не се чувстват алфа водачи, изтъняват гласа си, когато разговарят с хора, за които си мислят, че са с по-висок социален статут.

Кои женски качества най-много впечатляват мъжа на първа среща

В тестовете участвали 48 души - по 24 мъже и жени. Те трябвало да участват в симулирани интервюта за постъпване на работа с три различни работодатели от мъжки пол - доминиращ, с престиж и неутрален.
Любимата секс поза издава характера му

Участниците трябвало да се представят на всеки един от тях. Екипът анализирал гласовите характеристики на кандидатите за работа. Те се променяли според това пред кой от мнимите работодатели се представяли. От получените резултати проличало, че участниците в тестовете настройвали гласовите си характеристики в зависимост от социалния статут на събеседника или въз основа на собствената си самооценка в споменатата йерархия.
БТА