Публикуват личния дневник на легендарния Ричард Бъртън
Публикуват личния дневник на легендарния Ричард Бъртън / снимка: sxc.hu

Откъси от личния дневник на известния актьор Ричард Бъртън, публикувани в британската преса, разкриват наранената му любов към американската филмова звезда Елизабет Тейлър, за която се е женил два пъти.

Страници от изповедите, които ще бъдат публикувани изцяло през октомври, разкриват деликатната и неподозирана страна на "свещеното чудовище на театъра и киното", който имал зависимост от алкохола.

"Тя ме накара да стана човек, какъвто трябва, без да се превръща в Света Богородица. Тя е невероятно вълнуваща любовница, тя е срамежлива и остроумна, изпълнена с духовност и не я загуби нито за минута", пише Бъртън.

"Блестяща актриса... може да бъде самонадеяна и отдадена... Може да изтърпи всичко нетърпимо у мен като моето пиянство", продължава Бъртън.

"Сърцето й се свива, когато съм далече от нея, и ме обича. И аз ще я обичам винаги", пише актьорът, който почина през 1984 година на 58 години.

Двамата се срещат през 1961 година по време на снимките на Клеопатра, но тяхната широко обсъждана бурна връзка приключва през 1976 година с втория им развод, припомня БГНЕС.